Бившият кандидат за президент Боян Станков, самонарекъл се Расате, е осъден

...
Бившият кандидат за президент Боян Станков, самонарекъл се Расате, е осъден
Коментари Харесай

Боян Расате е осъден за нападение срещу ЛГБТИ активист

Бившият претендент за президент Боян Станков, самонарекъл се Расате, е наказан на  " пробация " за период от 6 месеца заради нанесена на лека телесна щета на ЛГБТИ деятел. Едновременно с това ще плати на нанападната Глория Филипова обезщетение в размер на 2000 лева за претърпените от нея неимуществени вреди, заяви юристът на пострадалата във Facebook. 

По време на акцията си за президент преди две години Боян Расате беше арестуван, откакто в група с други мъже нахлуха в общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub в София. Служителите, които са били в постройката, настояват, че целият им офис е изпочупен. Тогава софийската градска прокуратура повдигна обвиняване на Расате за безчинство с особена смелост и цинизъм, както и за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди на Глория Филипова - чиновник във Фондация " Ресурсен център Билитис ".

През целия процес защитната теза на Расате беше, че хората, намирали се в Rainbow Hub по време на " визитата му " сами са унищожили наличното имущество, с цел да го натопят, защото е прочут. На първа инстанция Софийски градски съд на процедура го освободи от наказателна отговорност, като го призна за почтен по обвиняванията, че действието е осъществено с изключителна смелост, както и че е предизвикал лека телесна щета. Единствено го осъди на 3000 лева санкция за това, че в съучастничество с незнайни по делото лица, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред.

Софийският апелативен съд обаче отмени присъдата на Софийски градски съд и призна Расате за отговорен в нанасяне на лека телесна щета, разгласи през днешния ден юрист Силвия Петкова. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР